De RDW staat voor Rijksdienst voor het Wegverkeer en is een publieke dienstverlener in mobiliteit. Deze dienst beschikt over jarenlange ervaring met de uitvoering van wettelijke en opgedragen taken op dit vlak. Hierbij kun je denken aan de toelating van voertuigen en onderdelen daarvan, toezicht en handhaving, registratie, informatieverstrekking en documentafgifte zoals het kenteken van voertuigen. Deze taken voert de RDW in nauwe samenwerking met diverse partners in de mobiliteitsketen uit.

Deze dienst houdt o.a. toezicht op de bedrijven die door de RDW erkend zijn en op het controleren van de technische staat van voertuigen. De RDW erkenning heeft voor jou als voordeel dat je voorzien wordt van de juiste informatie over een auto en om fraude tegen te gaan.

Klik hier voor meer informatie over de RDW

Nationale Autopas (NAP)

Bij de aankoop van uw nieuwe auto wil je graag zekerheid over de tellerstand. Dit vertegenwoordigt immers een deel van de waarde van de auto. Een auto met een geregistreerde tellerstand vertelt veel over het onderhoud en veiligheid.

Sinds 1991 worden tellerstanden geregistreerd door het NAP (Nationale AutoPas). Deze functie is inmiddels overgenomen door het RDW. Deze instantie biedt inzicht over het tellerrapport van een auto door een reeks op te bouwen van standen bij elke onderhoudsbeurt of APK.

Auto Londen is NAP gecertificeerd en levert door registratie van tellerstanden en onderhoud, een bijdrage om tellerfraude te voorkomen.  

Meer informatie over tellerstanden en tellerfraude is te vinden op de website van het RDW.