Een occasion kopen in 7 stappen

Als je overweegt een occasion te kopen, biedt dit overzicht hulp in maar 7 stappen.

Stap 1: Welk model, type auto?

Bepaal eerst waar je de auto voor wilt gebruiken: voor werk, gezin, boodschappen? Vervolgens kun je het gewenste bouwjaar van de auto bepalen. De mate waarin de auto zuinig rijdt, het energielabel, transmissie en brandstof zijn ook keuzes waarmee je occasions uitsluit die niet bij je wensen en gebruik passen. Auto Londen helpt je deze keuze te maken.

Stap 2: Welke prijs betaal ik voor een occasion?

Als je vooraf het budget hebt vastgesteld, is het gemakkelijker kiezen. Voorafgaand hieraan kun je snel bepalen wat je ideale occasion kost via autovergelijkingsites. De ANWB Koerslijst geeft een indicatie van de inruilwaarde van je huidige auto. De informatie over aanschaf en inruilwaarde is deels bepalend voor het budget van uw nieuwe occasion.

Stap 3: Occasion via een garagehouder

Een occasion via een Bovag Bedrijf  biedt zekerheid over garantie en service. Vanaf een aankoopwaarde van € 4.500,- heb je recht op Bovag Garantie die bij een particuliere aankoop niet geldt. Eventuele gebreken na aankoop van je nieuwe auto, zijn hiermee eenvoudig verhalen bij een aangesloten garagebedrijf.

Stap 4: Maak altijd een proefrit

Of je een occasion koopt via een particulier of garagebedrijf, maak altijd een proefrit. Je weet dan al snel of de auto bij je past, terwijl je een aantal zaken als verlichting, ramen, dashboard, airconditioning etc. meteen kunt controleren.

Stap 5: Uw garagebedrijf heeft noodzakelijke controle al uitgevoerd

Occasions van Auto Londen zijn al gecontroleerd op onderstaande keuringen, voordat ze aangeboden worden in de showroom of via het internet. Het gaat hier dan om de volgende punten:

  • Historie van de auto (reparaties, schade of andere mankementen)
  • Onderhoudsbeurten
  • APK keuringen
  • Actuele kilometerstand geregistreerd via NAP

Stap 6: Kentekenbewijs overschrijven

Na aankoop van de auto, zet Auto Londen deze voor je op naam en wordt een nieuw kentekenbewijs voor je geregeld. Vanaf dit moment heb je recht op de garantie van de Bovag bij aankoop van een occcasion ter waarde van minimaal €4.500,-

Stap 7: Autoverzekering

Je bent verplicht een autoverzekering af te sluiten op het moment van aankoop. Dit moet tenminste een WA verzekering zijn. Wilt u een uitgebreidere verzekering dan is het mogelijk deze aanvullen tot een Allrisk verzekering.

Heb je na het lezen van deze punten nog vragen? Neem contact met ons op of kom langs!

Advies afgestemd op uw wensen

Gratis APK bij aankoop occasion

Alle Occasions met Bovag en NAP Garantie

Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden