Een occasion kopen in 7 stappen

Als u overweegt een occasion te kopen, biedt dit overzicht hulp in maar 7 stappen.

Stap 1: Welk model, type auto?

Bepaal eerst waar u de auto voor wilt gebruiken: voor werk, gezin, boodschappen? Vervolgens kunt u het gewenste bouwjaar van de auto bepalen. De mate waarin de auto zuinig rijdt, het energielabel, transmissie en brandstof zijn ook keuzes waarmee u occasions uitsluit die niet bij uw wensen passen. Auto Londen kan u helpen deze keuzes te maken.

Stap 2: Welke prijs betaal ik voor een occasion?

Als u vooraf uw budget heeft vastgesteld, is het gemakkelijker kiezen. Voorafgaand hieraan kunt u al snel bepalen wat uw ideale occasion kost via autovergelijkingsites. De ANWB Koerslijst geeft een indicatie van de inruilwaarde van uw huidige auto. De informatie over aanschaf en inruilwaarde is deels bepalend voor het budget van uw nieuwe occasion.

Stap 3: Occasion via een garagehouder

Een occasion via een Bovag Bedrijf  biedt zekerheid over garantie en service. Vanaf een aankoopwaarde van € 4.500,- heeft u recht op Bovag Garantie die u bij een particuliere aankoop niet heeft. Bij eventuele gebreken aan de occasion kunt u dit eenvoudig verhalen bij uw garagebedrijf.

Stap 4: Maak altijd een proefrit

Of u een occasion koopt via een particulier of garagebedrijf, maak altijd een proefrit. U weet dan al snel of de auto bij u past, terwijl u een aantal zaken als verlichting, ramen, dashboard, airconditioning etc. kunt controleren.

Stap 5: Uw garagebedrijf heeft noodzakelijke controle al uitgevoerd

Occasions van Auto Londen zijn al gecontroleerd op onderstaande keuringen, voordat ze aangeboden worden in de showroom of via het internet. Het gaat hier dan om de volgende punten:

  • Historie van de auto (reparaties, schade of andere mankementen)
  • Onderhoudsbeurten
  • APK keuringen
  • Actuele kilometerstand geregistreerd via NAP

Stap 6: Kentekenbewijs overschrijven

Na aankoop van uw occasion zet Auto Londen deze voor u op naam en wordt een nieuw kentekenbewijs voor u geregeld. Vanaf dit moment heeft u recht op de garantie van de Bovag bij aankoop van een occcasion ter waarde van minimaal €4.500,-

Stap 7: Autoverzekering

U bent verplicht een autoverzekering af te sluiten op het moment van aankoop. Dit moet tenminste een WA verzekering zijn. Wilt u een uitgebreidere verzekering dan kun u deze aanvullen tot een Allrisk verzekering.

 

Advies afgestemd op uw wensen

Gratis APK bij aankoop occasion

Alle Occasions met Bovag en NAP Garantie

Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden